Bistro U Řezníka

Post 1
Post 2
Post 3
Post 4
Post 5
Post 1
Post 2
Post 1

EVANGELIUM PODLE ŘEZNÍKA aneb pořádně šťavnaté bistro S majitelem bistra jsme se potkali, když jsme s přítelkyní hledali bydlení. Propojil nás jeden známý. Hned jak jsem si s ním podal ruku, pochopil jsem, že tenhle chlap ví, co chce. Záhy jsem poznal, že jeho láska k masu a řeznické řemeslo se otisklo do jeho povahy. Je to muž činu. S ničím se moc nemaže a získat si jeho důvěru, chvíli trvá.

Bistro u řezníka v České Lípě bylo už naším třetím společným projektem. Tenhle řezník a podnikatel přišel s nápadem udělat v tom našem posturaňáckém městě stylové bistro s poctivým a cenově přijatelným jídlem. Místo, kde se nají kluk až pojede z ranní směny ve fabrice, ale i rodina se dvěma dětmi na sobotním parádním obědě.

Myšlenka mít v České Lípě poctivé bistro mě nadchla. V hlavě jsem si už při prvním pivu s majitelem začínal malovat představu, jak by to všechno mohlo vypadat. Cihla, dřevo, fotky řezníků a masa, hezké teplé osvětlení, dostatek prostoru, velké stoly. Lidi by měli vidět kuchařům pod ruku, cítit vůni pečeného masa. Tak fajn. Do toho jdeme.

Pustil jsem se nejdřív do návrhu interiéru bistra. Spojil se s pár kamarády - skláři, truhláři. Nakreslili jsme si základní koncept a já ho přinesl majiteli ukázat. Tady jsme se trefili na první dobrou. Nadšení z něj sálalo, a tak nám dal volnou ruku i rozpočet na realizaci. Začali jsme shánět vhodné prostory. Nacenili jsme výrobu světel a nábytku na míru. Fajn, interiér se už pomalu rýsoval. Pustil jsem se do designu webu. Chtěl jsem, aby web odrážel interiér bistra. Aby na člověka dýchla vůně masa, a zároveň touha si tam jít dát burger hned zítra po práci. Dali jsme si s majitelem další 2 schůzky nad designem webu. Mezitím jsem začal už pracovat na profilech na Facebooku a Instagramu. Sociální sítě tady dávají víc než smysl. Hezké fotky jídel na Instagram, občas nějaké storiečko a informace o denním menu a novinkách v bistru poputují na Facebook.

Trvalo nám to rok. Pracovali jsme na tom v 6 lidech. A bistro se za 11 měsíců od naší první schůzky u piva rozzářilo a rozvonělo pro Českolipáky. Ohlasy jsou víc než skvělé. Bistro je otevřeno 4 měsíce a hitem číslo jedna se stal burger s trhaným vepřovým masem. Ten prostě chcete ochutnat!